Hayatın akış kapısı

Çevreme şöyle dönüp bir baktığımda ya halinden çok pişman olan ya da olduğundan daha iyisine layık olduğunu düşünüp hayıflanan  insanlar görüyorum. Burada daha iyisini isteyip , çalışmaktan bahsetmiyorum. Bu insan tipleri halinden memnun olmayan ve bulunduğu konumun bütün kötülüklerini ortaya çıkarıp iyi yönlerini gömüp üstüne de su döken cinsten sevgili okuyucu. Bazen sosyal medya platformlarında ‘’neden Türkiye'de doğdum!’’ gibi cümleler görüyorum. Bu bence çok üzücü. Bulunduğumuz konumu seçmemiz, ailemizi ve bazı durumları seçmemiz pek mümkün olmuyor doğmadan önce. Ama nasıl bir insan olacağını sen belirliyorsun, sen nasıl kendini şekillendirirsen o şekilde hayatına yön veriyorsun. Burada çok bariz görünen bir gerçek var, yolumuzu bizim çizdiğimiz. Türkiye'de doğmuş olabilirsin ama gitmek istersen, şartlarını ayarlayabilirsen önünde bir yol da var. Bu yolları gerçekleştirebilmek de kolay değil ama bir seçeneğin var. Kolaya kaçmak da işin içine giriyor ama bu yazının konusu o değil.


Eğer şu anda hayatından memnun değilsen belki çok çalışmadığın tembellik ettiğin içindir ya da doğru seçimleri yapmadığın içindir.  Geriye dönük bir düşünmeni istiyorum. Spesifik durumların haricinde bunları yazıyorum sevgili okur. Şunu demek istiyorum ; istediklerini yapmak için adım at, biraz uğraş bırak olmazsa olmasın ama ‘’ben denedim’’ diyebil sevgili okur. Hayat böyle daha güzel ve kolay inan bana. ‘’Ben elimden geleni yaptım ama buraya kadarmış’’ diyebiliyorsan da çok güzel, sen dene sonrasını düşünürsün. Oturduğun yerden telefonunun başında şikayetlerini, memnuniyetsizliğini anlatmanla bu iş olmaz. Ben çoğu zaman bazı durumlarda oturup düşünürüm, şükrederim bir nevi. Bugün hayatından biri de çıkmış olabilir biri de gelmiş olabilir. Demek ki böyle olması gerekiyormuş, yaptığımız seçimlere göre hayatımızın akışı belirlenir. Bu akış her zaman senin elinde bunu aklından hiç çıkartma sevgili okuyucu. Kalbin hep iyi olana zihninse hep pozitif olana odaklansın. Hayatım boyunca bir kapım kapanırken başka bir tanesi biraz aralanarak bana geçmem için bir şans bırakırdı, ben o aralığı görebildiysem o kapıdan geçerdim. Sana sunulanları görüp görememek işte tüm mesele bu. umarım o minicik aralığı bulabilirsin.

 

 Kendine çok iyi bak.

 Sevgiler.

 

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Umarım bir gün o insanlar da yolunu bulurlar ya da biz onlardan uzak durmalıyız, buna inanıyorum☺️ Güzel yorumun için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. bizim ülkenin milleti hep böyle yaaaa :)

    YanıtlaSil
  3. değiştirmek için hiçbi şey yapmadan sadece şikayet edenler öylesine çok ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef öyle ancak bir gün azalacağına inanıyorum :)

      Sil
  4. Harika bir yazıydı ve ne kadar doğru söylediklerin...
    Şikayet etmeyi bırakıp çalışsak çabalasak ve sahip olduklarımıza şükretsek daha doğru bir yolda olcağız ama çoğu insana olumsuz düşünmek daha kolay geliyor sanki...

    YanıtlaSil
  5. Tam ihtiyacımın olduğu anda yazınız ile karşılaşmam,bana aralanan kapının üstünde yazan bir tabela gibi oldu :) Kaleminize,yüreğinize sağlık 🌸 Ne zaman yine aynı duygulara kapılacak olsam yazınızı okuyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye konusu için değil kişisel olumsuz düşüncelerim adına söylemiştim. 😊

      Sil
    2. merhaba ben o duyguyu size geçirebildiysem ne mutlu bana :) çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  6. Achima Abelard23 Nisan 2023 19:08

    Na tomto blogu máte skvělý článek a já chci poděkovat panu Pedrovi, úvěrovému úředníkovi, který mi poskytl půjčku ve výši 600 000. Pounds poté, co jsem mu vysvětlil celý můj projekt prostřednictvím jeho soukromého e-mailu na pedroloanss@gmail.com, pak jsme mluvili o sazbě a podmínkách prostřednictvím e-mailu, protože já žiji v Aucklandu a on žije ve Spojeném království, takže po celém procesu mi bylo vyhověno půjčka s flexibilním splácením půjčky.
    Právě teď jsem tak vděčný a doporučím každému, kdo má obchodní projekt nebo potřebuje finanční službu, aby kontaktoval pana Pedra na jeho soukromý e-mail.

    Ještě jednou děkuji.

    YanıtlaSil