Bolu’nun Cennetti : Yedigöller

 Sessiz ve sakin ortamıyla kalbimde taht kuran bolu Yedigöller ‘i anlatacağım bu günde. Bolu Yedigöller 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Milli park bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl  Küçükgöl  İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 göl vardır. Bu göller aralarında 100 m. yükselti farkı bulunan iki plato üzerindedir. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyüğü Büyükgöl ‘dür.  Bizim detaylı olarak gezdiğimiz yer Büyükgöl idi . bütün göllerde çok güzeldi fakat benim favorim büyükgöl idi. Büyükgöl, Yedigöller’de canlı alabalık yetiştirilmesi için damızlık amaçlı da kullanılmaktadır.

büyükgöl

Ülkemizin güzelliklerini saymakla bitiremem fakat burası ayrı bir yer yahu. Herkesin gidip görmesi gereken yer bence. Özellikle de fotoğraf çekmeyi seven insanlar için akşama kadar sıkılmadan fotoğraf çekebileceği  bir yer. Yaban hayvanlarından ayı, domuz, kurt, tilki, sansar, sincap, geyik, karaca ve tavşan ile kuşlardan yabani ördek, yabani güvercin ve keklik vardır. Yedigöller in en güzel zamanı nisan-kasım arası diyorlar. Gerçekten de öyleymiş tam zamanında gittim.


çektiğim birkaç fotoğrafı da buraya bırakıyorum :



çeşme


bunlar benim kendimi tutamayıp bir sürü çektiğim büyükgöl fotoğraflarıydı. gönül isterdi ki 7 gölünde fotoğrafını çekip koyabileyim. o da bir dahaki sefere artık :) herkesin gitmesini şiddetle tavsiye ediyorum. başka yazılarımda görüşmek dileğiyle...





Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. Ne güzel bir yer öyle içim açıldı 😊

    YanıtlaSil
  2. Rize'ye gel sen Rize'ye gör harikalar diyarını. Güzel gezi olmuş... :D Fotoğraflar için aç instagram hesabı çektiklerini paylaş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaştım :) onun için ilerleyen günlerde minik bir açıklama yapacağım :)

      Sil
  3. Fotoğraflar harika, efendim :)
    Nisan Kasım arası demek... Aynen, tam zamanında yetişmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Ankaralılar'ın hafta sonu turlarının vazgeçilmezidir. Çok severim Yedi Göller. Tablo gibi her yer. Büyük Göl, Küçük Göl, Nazlı Göl, Sazlı Göl diye gider.. En çok geyikleri su içerken görmek isterim orada; ama insanlar çekildikten sonra, akşam sonrası gelirlermiş su içmeye.

    YanıtlaSil
  5. Hiç gitmedim ama demek ki gitmek gerekiyormuş.

    YanıtlaSil
  6. Hiç gitmedim oraya ama fotoğraflar çok güzel :)

    YanıtlaSil
  7. Bende gidecektim geçenlerde ama o kadar saat gitmeye cesaret edemedim ne güzel fotolar öyle 😊

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel fotoğraflar. Gezmek görmek ne güzel şey :)))

    YanıtlaSil
  9. Harikaymış gerçekten.Bir o kadar da çektiğin fotoğraflar Harika 😄💕

    YanıtlaSil
  10. bolu ve yedigöller bana içanadolu nun en en en güzel yeri gibi geliyor. sanki kanadanan bir parça gibi =) harika, eline sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oradan ayrılasım gelmemişti 😊 o kadar güzel bir yer

      Sil
  11. Abant' a gitmiştim ama yedigöllere gitmedim. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. O kadar merak ediyorum ki özellikle sonbahardaki güzelliğini inşallah bir gün kısmet olur görmek :)) Fotoğraflar bir harika canım gözüne , emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. O kadar merak ediyorum ki özellikle sonbahardaki güzelliğini inşallah bir gün kısmet olur görmek :)) Fotoğraflar bir harika canım gözüne , emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel fotoğraflamışsın. Gerçekten güzel biryermiş.. Şile'ye giderken Saklıgöl diye bir bölge vardır, oraya benzettim. Fakat orası çok geniş değildir küçük bir alan... Birgün gidip görmeyi çok isterim :) Bizimde ikizimle beraber açmış olduğumuz bir blog sitemiz var, seni takibe aldık. Eğer sende istersen bizi takibe alabilirsin. ikizgezegen.blogspot

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten cennet gibi yerler.

    YanıtlaSil
  16. Hiç gitmedim oraya ama fotoğraflar çok güzel

    YanıtlaSil
  17. Mutlaka gitmelisiniz çok güzel bir yer 😊

    YanıtlaSil