Bir insan birçok hikaye

Bir kitap birçok hikayeyi içerisinde barındırır. Kitabı eline alan her okuyucu anlatılmak isteneni anlar, kendinden de bir parça katarak hafızasına ekler. Bu zorlu iş sırasında zihin yorulur, beden yorulmazmış. Zihin kendini kapatmaz,uyanık kalmaya ömrü yettiğince devam edermiş. Açık ve sakin kalan zihne teşekkür eder, okumaya devam edermiş gözler. İnsanlar da kitaplara benzer  birçok hikaye , birçok tanıklık ve sayılamayacak kadar fazla anı barındırırmış. Bu iki nesnenin benzerliğinin farkına varan okuyucu derin bir nefes alıp, farkındalığıyla mutlu olurmuş. 


Nefes alan bu iki nesnede bir bağ varmış. Kimine göre güçlü, kimine göre güçsüz kimine göre ise her an kopmaya müsait bir bağmış bu. Bakıldığında görülemeyen ama hissedebilen her ilişki boyutu gibiymiş. Her insan okuduğu kitapta kendinden bir şeyler görür, hissedermiş. Asla kendinde olmayanı görmezmiş. Bir kitap birçok hikaye, bir beden birçok anı.  Anılarla çevrili zihnine saygı duy, geçmişi geçmişte , geleceği gelecekte bırak. Geleceğine dön ve gülümse :)
Peki ya sen okuyucu ,şimdi ne düşünüyorsun?

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. O okuyucu benim. Aslında birçok kişi olabiliyor. Ama şu an benim. Gerçi bu da yetersiz. Belki aynı anda aynı paragrafları okuduğum ve aynı anda yorum yazdığım biri daha vardır. Düşünsene, sınırsız bir coğrafya içinde andaki ortak eylemi yakalıyorsun ama bilmiyorsun bunu yaptığını.

    Böyle şeyler düşündüm :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel düşünmüşsün :) bu içten yoruma teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Okurken bile zorlandım. Geçmişi ve geleceği hep bir kenara bırakıp bugünü yaşayalım desek de olmuyor bir şekilde birine takılı kalıyoruz başarana ne mutlu. (:

    YanıtlaSil
  3. Eğer istersek, hafızamızda saklı bilgilerle çok hikayeler yazabiliriz. Kah yaşadıklarımız, kah şahit olduklarımız ve dinlediklerimizle...

    YanıtlaSil
  4. Kitapları ve insanları ne güzel anlatmışsın. Gerçekten her insan bir kitap gibi :))

    YanıtlaSil
  5. hoş yazı olduğunu düşünüyoruum :)

    YanıtlaSil
  6. Evet düşününce bende öyle olduğuna karar verdim :)

    YanıtlaSil
  7. gelecekle ilgili pek düşünmek istemiyorum aslında ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o halde şimdilik düşünmeyin, istediğinizde kendiliğinden düşünceler zihninize yerleşecektir :)

      Sil