Cilt Temizleme Rutinim De Hangi Ürünler Var?

 Herkese merhaba ! cilt temizleme rutinim de hangi ürünler var ? memnun muyum ? ürün uygulamalarını nasıl yapıyorum ? Hadi hemen bu soruların cevaplarını öğrenelim :

İlk olarak Nıvea Hassas Temizleme Kremi (aqua effect) den bahsedeyim. Makyajımın kabasını bir pamuk yardımıyla güzelce derinlemesine temizliyor bu ürün. Kuru ve hassas cildimi yatıştırıyor ve aynı zamanda cildimi daha da kurutmuyor. 


Doğal badem yağı ve Hydra IQ ile zenginleştirilmiş içeriği var. Makyaj yapmadığım günlerde de bu ürünü cildimi temizlemesi için bir miktar elime alıp masaj yaparak cildime yediriyorum sonra da bol su ile yıkıyorum. Kuru ve hassas ciltlilerin bakmasını şiddetle tavsiye ederim!



İkinci olarak Bioderma Sebium Jel kullanıyorum. Karma ve yağlı ciltlere uygun bir ürün ancak kuru ciltlerde kullanım sonrası bol nemlendirme yapmak şartıyla kullanabilirler. Bu ürünü ben eczaneden şans eseri aldım. 1 yıldır kullanıyorum ve hala bitmedi !


 makyajımın kabasını sildikten sonra bu jel ile makyaj kalıntılarını iyice temizliyorum yoksa içim rahat etmiyor ! jeli elime bir miktar aldıktan sonra köpürene kadar dairesel hareketlerle yüzüme uyguluyorum. Ve bol suyla yıkıyorum.


NOT : kuru ve hassas ciltler bu ürünün onlara uygun olan kırmızı formüllüsünü alsın! Ben bu hataya düştüm bittikten sonra onu alacağım.

Üçüncü olarak Zeytinyağlı ve keçi sütlü %100 doğal sabun ! evet %100 doğal sabun bulmak ne yazık ki artık çok zor fakat İzmir’in Selçuklu ilçesine bağlı Şirince Köyü’nde bu doğal sabunları bulmak mümkün. Cildim hassas ve kuru olduğundan içeriğinde zeytinyağı bulunan ürünleri kullanırsam cildime iyi geliyor. 



Oranın yerli halkının yaptığı sıcak ve güler yüzlü insanların sattığı bu sabunlar tamamen doğal. Üstelik ambalajları dahi yoktu ! samimiyetine inandığım ve güvendiğim köylüden aldım bu sabunları. Çok da memnunum daha iyisini bulana kadar bunu kullanacağım! Şirince köyüne yolunuz düşerse kesinlikle bakmanızı öneririm  bu doğal sabunlara!


Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra cildimi iyice nemlendirip cildimi dinlenmeye bırakıyorum 
eee bi zahmet artık dinlensin :) Siz bu ürünleri kullanıyor musunuz ? Sizin cilt temizleme rutininiz de hangi ürünler var ? bana yazın seve seve okurum. Bir başka yazımda görüşmek dileğiyle …

Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Bioderma markasını bende merak ediyorum. Almaya gitmiştim ama ani bir kararla Avene markasını aldim. Bi dahakine mutlaka deniycem:)

    YanıtlaSil
  2. Mumlarla yapmış olduğun ambiyans çok hoş olmuş :))

    YanıtlaSil
  3. Biodermanın jelini ben de merak ediyorum :) Harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık <3 :)

    YanıtlaSil
  4. Bioderma jelini bende yıllarca severek kullandım. Ben de bu tarz bir sabun aldım ama pek memnun kalmadım 🙃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildine uygun olanı bulamamışsındır belki de 😊

      Sil
  5. Baada pek yaramadı 😃 cikt yapısıyla alakalı galiba sanırsam 😃

    YanıtlaSil
  6. Benim markam Diadermine.Diadermine yüz temizleme jeli,gece diadermine göz kremi ve gece kremi şeklinde...Yüz temizleme konusunda Diadermine'den başkası iyi gelmiyor bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla kullandığım bi marka değil 😊 ama bakacağım tekrardan

      Sil
  7. Doğal sabunları çok beğendim canım. Dediğin gibi sadece doğal sabunu değil, doğal olan herşeyi bulmak artık çok zor. Çok öpüyorum :*

    YanıtlaSil
  8. Aklımda olsun valla sabunları merak ettim :)

    YanıtlaSil
  9. Nivea'nın yıkama kremini cildim şu sıralar kuru olduğu için severek kullanıyorum. Hiç kurutmuyor artı az da olsa nem veriyor. Takipteyim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  10. Aynen benimde tek vazgeçilmezim Diadermine Yüz temizleme jeli.

    YanıtlaSil
  11. Resimler cok güzel olmus 😊

    YanıtlaSil
  12. Zeytinyağlı defne sabununu da çok öneriyorlar, deneme imkanın olur belki ♥

    YanıtlaSil
  13. Güle güle kullan az ama öz ürün en güzelii😊

    YanıtlaSil
  14. Bioderma'yı severek kullanıyorum. ☺

    YanıtlaSil