Hala hayattayken konuşun

Sadece bir kez konuştuğu birini özleyebilir mi insan? Sorarım sana sevgili okuyucu? Edebiyat konuştuğum, konuşmasıyla ve düşünceleriyle insanı etkisi altına alan bir aura olabilir miydi evrende? Tekrar konuşmayı özlemekte enteresan bana göre. Buraya kadar okuyan biri “ aşık olmuş işte” diyebilir. Hayır , bir erkek ve bir kadının sohbet etmesi, ve bundan mutluluk duyması bunu ima etmez sevgili okuyucu. 

Çok sevdiğim bir tanıdığım, gördüğümde selam vermeyi eksik etmediğim ama konuşmayı da çok özlediğim birisi. İnsanlar birbirlerinden bir şeyler öğrenmeli, bilgi alışverişi yapmalılar düşüncelerde. Bu kişi de öyleydi. Hayat yollarımızı tekrar kesiştirene kadar edebiyat konuşmalarımız askıda, buluştuğunuzda saatlerce konuşacağınız insanlar olsun. Telefonlara dalıp hayattan kopmayın. Uzaktaysa bu kişi de arayın. Uzun cümleler kurun, kısa kısa cevaplar verip iletişiminizi düşürmeyin. Hala hayattayken konuşun.

Yorum Gönder

25 Yorumlar

  1. Çok haklısınız! Sevdiklerimizin değerini onları kaybetmeden önce bilmeliyiz...

    YanıtlaSil
  2. Bir insanla sohbet etmek için mutlak surette onu çok iyi tanımamızda gerekmiyor.
    Tanımadığımız insanla muhabbetlerimizde kimi zaman aranır:)

    YanıtlaSil
  3. Özlem duygusunu çok yaşamış biri olarak iyi anladım seni....

    YanıtlaSil
  4. Bazen günaydını bile arar insan onu demesini istediği insandan. Bu aşk mı, hayır. Sadece onun ağzından duymak ister, o iyi gelir ona. Gidenin arkasından günaydını beklemek de zordur, uzun sohbetleri de. Artık adı özlem olmuştur, özlemek de güzel duygudur, acı veren bir yanı olmasa.

    YanıtlaSil
  5. Mesela güneş, üstümüzde tüm gücüyle, hatta biraz da sinirli ve bu yüzden her zamankinden daha sıcak, kavuruyor, kurutuyor, ruhumuzu olduğu kadar toprağın suyunu da, öyle bir kuraklık ki içmek için bile bir bardak suyu bulamıyoruz. İşte senin ilk paragrafın böyle bir ortamda denizi getirdi bana; öyle mutlu oldum. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu olmanıza sevindim :), güzel yorumun için teşekkür ederim

      Sil
    2. Ben de beni mutlu ettiğin için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. piki madeeem öyle yaparızz :)

    YanıtlaSil
  7. Yan yana oldugumumuz insanlar arasında içe dönük konuşmalara o kadar uzağız ki ... Onlarca, yüzlerce kelime dökülüyorken dillerden bir tanesi ulaşamıyor insanın yüreğine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü insanlar konuşmuş olmak için konuşuyorlar son zamanlarda :) asıl mesele bu

      Sil
  8. Hayattayken değerini bilmek önemli ve hayat çok çok kısa.

    YanıtlaSil
  9. Yazını okuyunca aklıma gelen ilk kişiyi arıyorum şuan :) Bloguna ilk ziyaretim ve sayende hayli zamandır çeşitli bahanelerle uzak kaldığım arkadaşıma seslenieceğim ^^
    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  10. hala hayattayken son yazıma bir bakasıın :)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar yazınızı ilgi ile okuduk arzu ederseniz yazılarınızı ilk olarak günlük 50 bin trafiği olan www.urfa.com siteminde yayınlamak isteriz iyi günler dileriz iletişim internet@urfa.com

    YanıtlaSil
  12. Tanıdığın kişiyle muhabbet etmek ayrı keyifli, tanımadığın kişiyle muhabbet etmek ayrı keyifli. Önemli olan sizin de dediğiniz gibi hala hayattayken konuşabilmek, birbirimize bir şeyler alıp verebilmek :)

    YanıtlaSil