Çağımızın sorunu : Özgünlük ! (Günlük Serisi )

 Özgünlük nedir? Özgün olmak insanın  yazdıklarını nasıl etkiler şuanda benim kalemimden okumaktasınız. blog dünyasında olsun her hangi bir konuda olsun sizi örnek alan insanlar veya sizin yaptıklarınızın tıpa tıp aynısını yapan insanlar olacaktır. 2. Söylediğimi olmaması üzere uzay boşluğuna atıyorum. Bu insanların girdiği grup bana göre ‘’ ne yapmak istediğine karar verememiş daldan dala atlayanlar’’ diye adlandırdığım grup.

 Bunlara kızıyor muyum evet!
Bir yazı, tablo, şiir, kitap, resim aklınıza gelebilecek her türde özentilik yapıyor bu insanlar. Özgün olmazsanız nasıl diğerlerinden farklı olup da onca insanın önüne geçmeyi düşünüyorsun sevgili okurcum. Yazılarını okurken sıkılmadığım ve bana bir şeyler katan yazarların , bloggerların yazılarını okurum genelde. Bir yazıda konusu ne olursa olsun okuyucu aşağıya ZIP  diye geçecekse hiç yazmayayım daha iyi düşüncesiyle yazılarınızı özgün ve akıcı bir biçimde yazmaya özen göstermeli özellikle  bu grup insanlar. Lafı fazla uzatmadan çağımızın sorunu olan özgünlüğün çözümü bulunduğunda herkes mutlu olacak der ve bu post u paylaşırım.

Bu konu hakkında siz  ne düşünüyorsunuz yorum olarak bırakabilirsiniz. Bir başka yazımda görüşmek dileğiyle…

Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. "Taklitler, asıllarını yaşatırmış" derler :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı düşünüyorum.Maalesef var böyleleri

    YanıtlaSil
  3. Bir de...
    Bir zamanlar bizim çok iyi İngilizce şarkı söyleyebilen bir sanatçımız Amerika'ya gidip yapımcılara nasıl da aynen Frank Sinatra gibi okuyabildiğini dinletiyor.

    Yapımcılar önce gerçekten sesinin çok güzel olduğunu ve çok da başarıyla parçayı okuduğunu söylüyorlar. Diyorlar ki, "Bizim elimizde zaten Frank Sinatra ya da Elvis Presley hangisiyse artık- var. Bize farklı bir şey gerek. Kendi gibi biri. Ve şarkıcımıza teşekkür ediyorlar. O da Türkiye'ye dönüyor.

    Anlatabilmiş olmayı umuyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muazzam anlattınız :) verdiğiniz örnek cuk oturdu :)

      Sil
  4. Kendin olmalı, birilerini kopya ediyor olmak insana pek fazla bir şey katmıyor... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve kendi karakterinden de bir şeyler alıp götürüyor.. sevgiler

      Sil
  5. Güzel bir noktaya değinmişsin canım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ayyyyy düşüncem şuuuu, sen iyisin iyi yazıyon özgünsün, stilin var işteeee :)

    YanıtlaSil
  7. "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" Mevlana boşa soylememis :) Kesinlikle okuyucunun yazımı okurken atlayarak okumasını istemem. Bu yüzden akıcı ve çok uzatmadan yazmaya özen gösteririm ve tabiki de özgünlük olmazsa olmaz^^ Sevgimle❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da olması gereken blogger özelliğini tanımladın canım ❤️😊

      Sil
  8. Ben şu açıdan bakıyorum. Modanın ben tekerürden ibaret olduğunu düşünüyorum. Her yıl popüler bir parçanın 60-70-80-90lardan bir parça olduğunu düşünürken modacılarsa defileler yapıyorlar kendileri bulmuş gibi. O yüzden bence ne kadar uğraşırsak uğraşalım modacıların ben yarattım mesajı gibi daha fazla ileriye gidemeyeceğiz :) Bu konuda bunlarda benim düşüncem :) Merhabalar bu arada :)

    YanıtlaSil
  9. Ozgunluk cok onemli aslinda okumak daha onemli ben bana hitap etmeyen bayan blog sitelerinde de cimbizla okuyabilecek bisey arayanlardanim. Okumadigum yazinun altina imza da atmam :) ben kendime yeni bir liste yapiyorum. İzlemeye deger bloglar siteler diye kesif yaptikca buyutecegim listemi diger turlus zaman kaybindan baska bisey degil saygilarimla okuruz.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize hitap etmeyen blogları bende takip etmiyorum 😊 zaman kaybından başka bir şey değil. :)

      Sil
  10. Özgün olmayan bloglar gibi özgün davranmayan birçok kişide eninde sonunda yalnız kalmaya mahkumdur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Ayy çox gözəl məsələyə toxunmusunuz. İnternetdə ən bəsit bir bilgi axtarışında fərqli sitələrdə eyni yazılara rastladıqda dəliyə dönürəm mən də. Hələ öz hiss və düşüncələrimizi özümüzəməxsus bir şəkildə yayınlamaq üçün açdığımız bloqlarda da belə hallar varsa çox acı.

    YanıtlaSil